3 oktober 2009
14:00

Åseda IF

Referat: Eksjö HC - Åseda IF

Matchen mellan Eksjö HC och Åseda IF blev en riktigt konstig tillställning. Totalt gjordes det 18 mål i matchen där bortalaget drog det längsta strået och vann med smått otroliga 10-8.

Eksjö trummade på
Det var inget snack om saken vilka som var bäst i den första perioden. Eksjö gick ut och totalt körde över Åseda som tidigt fick en man utvisad. Kristoffer Ahlstedt kunde styra in 1-0 redan efter 01.15 i det efterföljande power play spelet. Drygt en och en halv minut senare var det dags igen då Jonathan Blixt skrev in sig i målprotokollet framspelad utav Henrik Liderfelt och Robin Magnusson. Efter sju minuter reducerade Åseda men Eksjö svarade snabbt då Blixt och Magnusson stod för ett riktigt kanadensiskt hockeymål. Blixt passade till en framrusande Magnusson som kunde raka in 3-1. 50 sekunder senare fick Simon Samuelsson öppet mål och det var 4-1. Åseda reducerade sedan till 4-2 innan perioden var slut. Skottstatistiken talade sitt tydliga språk i och med 22-10.

Svängig hockey
Bortalaget reducerade direkt i mittenperioden till 4-3 men lika snabbt stod det 5-3 då Kristoffer Ahlstedt gjorde ett utav sina enklare mål i karriären. Ny reducering utav Åseda i power play genom Anton Söderborg och sedan kom också kvitteringen till 5-5, också det i power play. 27 sekunder senare pricksköt Robin Magnusson in 6-5 med ett distinkt handledsskott innan Åseda 24 sekunder senare återigen kvitterar till 6-6.

Åseda drog det länsta strået
Det dröjde tre minuter i period tre då vi fick se en riktig målvaktstavla utav Åseda. Kristoffer Johansson fick pucken till skänks av målvakten och kunde enkelt lägga in 7-6. Men som innan kvitterade bortalaget till 7-7 två minuter senare. För första gången i matchen tog Åseda ledningen när man gjorde 7-8 halvvägs in i perioden. Efter 11.21 kvitterade Eksjö till 8-8 i power play genom Viktor Dahlsten efter en tilltrasslad situation. Åseda kontrade sedan in ett nytt ledningsmål till 8-9 och där tog kraften slut för hemmalaget. Christian Sollin fastställer slutresultatet 8-10 med 30 sekunder kvar på ett friläge och denna sjuka match var till ända.

Summering
Detta var nog den sjukaste matchen någonsin i Eksjötröjan. Eksjö kommer ut och spelar riktigt bra anfallshockey som blandas med på tok för dåligt defensivt spel. Gör man åtta mål som hemmalag ska man inte förlora. När resultatet rinner iväg som det gjorde i denna matchen blir det allt mer oseriöst. Det var nästan som att man visste att det skulle bli mål i nästa byte för något utav lagen. Det enda positiva var väl att spelarna just fick producera poäng. Eksjö borde vunnit eftersom man var det bättre laget stora delar utav matchen.

Matchens bästa spelare i Eksjö

1. Robin Magnusson
Visade vägen med två riktigt vackra mål. Hade även en passningspoäng och totalt 2+1.

2. Kristoffer Johansson
Fortsätter där han avslutade förra matchen. Gör på nytt en otroligt bra insats, sliter och jobbar stenhårt och får tillslut göra ett mål.

3. Johan Åhman
Spelade stabilt i defensiven under hela matchen. Klev dock av i andra perioden på grund av skada.

Eksjö HC - Åseda IF 8-10 (4-2, 2-4, 2-4)